Razvoj kadrov

Z letnimi in razvojnimi pogovori do večje zavzetosti zaposlenih

Zavzetost zaposlenih gradimo s pomočjo sistematičnih pogovorov med vodjo in sodelavcem. Letni in razvojni pogovori spadajo med instrumente, ki jih vodje uporabljajo z namenom spremljanja razvoja sodelavcev, spremljanja postavljenih planov, dogovorjenih ciljev in nalog, motiviranja, usmerjenja, gradnje zaupanja, nagrajevanja, reševanja konfliktov…

Pogovori se med seboj razlikujejo glede na namen in pričakovane cilje, prav zato smo v Agenciji M servis oblikovali več vsebin usposabljanja, ki pokrivajo različne potrebe naročnikov:

  • Vodenje letnih razvojnih pogovorov
  • Vodenje pogovorov v primeru daljše odsotnosti sodelavca
  • Vodenje pogovorov z novim sodelavcem
  • Vodenje pogovora z odhajajočim sodelavcem
  • Vodenje pogovora s sodelavcem po preteku poskusnega dela
  • Vodenje pogovorov na področju psihosocilalnih tveganj

Za posamezno področje izvajamo delavnice, treninge in coachinge ter pripravimo celotno dokumentacijo, ki jo uporabljate v samih pogovorih.

V naše letne razvojne pogovore je bilo vključenih že več kot 36 podjetij in 360 udeležencev.

Vsa dodatna vprašanja lahko zastavite našim strokovnjakom. Natančneje vam bodo predstavili tematiko in cilje, ki jih lahko dosežete.


Letni in razvojni pogovori graf

Naša spletna stran uporablja piškotke

Za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike uporabljamo piškotke. Če se z namestitvijo piškotkov strinjate, »kliknite shrani« in nemoteno nadaljujte z uporabo spletne strani, lahko pa si ogledate nastavitve piškotkov.

Več o piškotkih