Novice in aktualni dogodki

V novicah in aktualnih dogodkih vas obveščamo o aktualnih temah in zanimivostih.
12.11.2018

ZMANJŠANI STROŠKI BOLNIŠKIH IZOSTANKOV

Statistični viri in navedbe delodajalcev kažejo, da so v marsikateri panogi bolniški izostanki veliko breme delodajalcev, poleg tega tudi zmanjšujejo uspešnost poslovanja.
Težave se pojavljajo predvsem pri nadomeščanju manjkajočega zaposlenega, kjer se breme delovnega mesta običajno prerazporedi na sodelavce, na delo preko polnega delovnega časa, preko vikenda in podobno.

V Sloveniji je sistem zavarovanja oz. stopnja nadomestila med višjimi v Evropski Uniji. Povprečen izostanek slovenskega delavca iz dela (absentizem), ko delodajalec plačuje nadomestilo, znaša kar 30 dni, medtem, ko je evropsko povprečje 20 dni.

Ker si gospodarstvo na splošno želi bolj zdrave in prisotne zaposlene, se podjetja usmerjajo tudi k programu »Promocija zdravja na delovnem mestu«, ki v sklopu sistematičnih ciljnih aktivnosti strmi k ohranjanju in krepitvi telesnega in duševnega zdravja delavcev.

Nastavitve zasebnosti


Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Boljša izkušnja za vas

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Kakovostnejša vsebina

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Ne zamudite novih vsebin

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim