Novice in aktualni dogodki

V novicah in aktualnih dogodkih vas obveščamo o aktualnih temah in zanimivostih.
23.10.2018

RAZLIČNI POGLEDI NA DELO

Mož gre mimo gradbišča, kjer so kamnoseki klesali kamen.
Prvi je bil zdolgočasen in je pogledoval na uro. Ko ga je mož vprašal kaj počne, je dejal: "Tolčem kamen in komaj čakam, da odbije tri, da lahko grem domov."

Drugi mu na isto vprašanje odgovori: "Oblikujem kamen."

Mož povpraša tudi tretjega, kaj počne. Ta pravi: "Obdelujem kamen. Potrebno je veliko znanja in izkušenj, da lahko opravljam to delo. Natančno vem, kako moram držati dleto, da lahko izklešem natančno tak kamen, kot mora biti."

Četrti kamnosek možu odgovori: "Imam družino in moram poskrbeti zanjo. Otroka hodita še v šolo. Klešem kamen, da zaslužim za njihovo šolanje."

Peti se pohvali, da je izurjen kamnosek in da to delo opravlja že desetletja.

Pa mož vpraša še šestega kamnoseka, kaj počne. Ta se ustavi, si ogleduje svoje delo in pravi: "Oblikujem prostor, kjer bo lahko vsak obiskovalec čutil, da je bližje bogu."

Pet mož, pet različnih pogledov pri opravljanju istega dela. Tako nam je Saima Butt na treningu "Strategije za uspeh v coachingu" predstavila Diltsovo piramido. Navdihujoče.

Vir: Anita Troha, kadrovska svetovalka, trenerka & coach
Vir slike: http://strategijezauspehvcoachingu.weebly.com/

Naša spletna stran uporablja piškotke

Za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike uporabljamo piškotke. Če se z namestitvijo piškotkov strinjate, »kliknite shrani« in nemoteno nadaljujte z uporabo spletne strani, lahko pa si ogledate nastavitve piškotkov.

Več o piškotkih