Kadrovske storitve

Sistemizacija delovnih mest je temelj vseh kadrovskih postopkov

Delodajalci, ki se zavedajo kako pomemben je človeški kapital in vedo, kako pomembni so njihovi zaposleni za uspešno poslovanje, vidijo v sistemizaciji pomembno kadrovsko možnost.

Akt o sistemizaciji delovnih mest je obvezen za delodajalca, ki ima zaposlenih več kot 10 delavcev (tretji odstavek 22. člena ZDR-1). Vendar pa si tudi manjši delodajalci, ki zaposlujejo 10 ali manj delavcev, lahko bistveno olajšajo svoje poslovanje, če sprejmejo sistemizacijo delovnih mest.

Sistemizacija delovnih mest ni sama sebi namen in obveza, ki jo delodajalcem nalaga delovnopravna zakonodaja, temveč je lahko dobra podlaga in instrument za vrsto drugih kadrovskih aktivnosti:

  • planiranju novih zaposlitev,
  • planiranju izobraževanj,
  • iskanju in zaposlovanju novih sodelavcev,
  • prestrukturiranju in premeščanju delavcev,
  • napredovanju delavcev,
  • nagrajevanju delavcev, ipd.

Za naše naročnike smo oblikovali že več kot 30 sistemizacij delovnih mest ter jih umestili v akt o sistemizaciji.

 

Vaša vprašanja in zahteve nam lahko posredujete v spodnjem obrazcu. Strokovnak s področja sistemizacij vas bo nuemudoma kontaktiral:

Sistemizacija delovnih mest

Podrobnejše informacije

Sistemizacija delovnih mest predstavlja temelj notranje organiziranosti ter transparentnosti vsakega delodajalca in določa notranjo organizacijo dela pri delodajalcu.

Delodajalec se tako z jasnimi navodili izogne nastalim nevšečnostim in jasno določi dela in naloge delavcev, pristojnosti in odgovornosti.   Sistematizacija grafika

V projekt prenove ali oblikovanja nove sistemizacije delovnih mest vključimo izkušene strokovnjake s pravnega področja, ki poskrbi, da akt o sistemizaciji delovnih mest zadosti pravnim podlagam ter strokovnjak s področja kadrovskega managementa, ki poskrbi, da sistemizacija delovnih mest služi tudi kot:

  • podlaga za temeljne kadrovske postopke (zaposlovanje, izobraževanje, napredovanje), 
  • podlaga za izgradnjo sistema razvoja kadrov,
  • osnova za vrednotenje dela in druge namene.

Za nemoteno izvedbo se oblikuje projektna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki naročnika. Pomemben del so namreč opisi delovnih mest, ki so osnova oblikovanja celotne sistemizacije.

Sistemizacija delovnih mest je živ sistem, ki zahteva stalno izpopolnjevanje in prilagajanje (notranjemu in zunanjemu) poslovnemu okolju  podjetja.

Sistemizacija proces

Nastavitve zasebnosti


Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Boljša izkušnja za vas

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Kakovostnejša vsebina

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Ne zamudite novih vsebin

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim