Kadrovske storitve

Kompetenčni model je osnova za vodenje in razvoj zaposlenih

Ste se kdaj spraševali zakaj vaše strategije zaposleni ne razumejo? Zakaj z vrednotami in cilji ne diha celotno podjetje? Kako da posameznik ne dosega uspehov na delovnem mestu?

Izbrane kompetence predstavljajo vodstvenemu kadru odlično orodje za vodenje, saj podajo jasne smernice razvoja sodelavcev. Zaposlenim pa ponujajo okvir in smernice za upravljanje osebnega razvoja ter delovne uspešnosti.

Z določanjem in vpeljevanjem kompetenc boste:

  • natančno opredelili zahteve in pričakovanja (katere sposobnosti in vedenja so poleg zahtevanih znanj in izkušenj potrebna za uspešno upravljanje dela),
  • postavili univerzalni sistem kriterijev (selekcijski postopki, ocenjevanje uspešnosti, napredovanje zaposlenih, ugotavljanje potenciala, planiranje izobraževanj…).
Za več informacij in vpašanja kontaktirajte našega strokovnjaka s tega področja. Takoj vam bo na voljo za vsa dodatna pojasnila.

 

Vaša vprašanja in zahteve nam lahko posredujete v spodnjem obrazcu. Strokovnak s področja kompetenčnih modelov vas bo nuemudoma kontaktiral:


Kompetenčni model in profil slika

Podrobnejše informacij


Vsako podjetje želi dihati kot eno, imeti najboljše posameznike na pravih delovnih mestih… da ste lahko prvi, morate vlagati v razvoj zaposlenih. Kompetenčni model je osnovno in bistveno orodje za razvoj zaposlenih in organizacije.

Kompetence v poslovnem okolju razumemo kot zmožnost podjetja, da nekaj proizvede, da se neprestano prilagaja spremembam, da se nekaj nauči ter, da se podaja novim izzivom na pot.

Na ravni posameznika pa so kompetence ključne značilnosti in vedenja, ki so osnova za uresničitev znanj in spretnosti ter podlaga za učinkovito delovanje v podjetju.


Kompetenčni model in profil izjava3 

     Kompetenčni model in profil grafika

 
Kompetence poleg zmogljivosti (sposobnosti, spretnosti in znanj) zajemajo tudi motiviranost za neko nalogo, osebni stil in odnos do samega sebe. Pri kompetencah gre za sposobnost uporabe znanja za učinkovito delovanje v poslovnem in zasebnem življenju.

Zapisane kompetence so ključnega pomena za uresničitev poslanstva, vizije in strategije podjetja.

Za podjetja iz različnih dejavnosti smo oblikovali naslednje vrste kompetenc:
  • organizacijske kompetence,
  • delovno – specifične kompetence
  • vodstvene kompetence
  • prodajne kompetence
  • ključne kompetence
  • splošne kompetence
  • generične kompetence
Kompetenčni model in profil proces

Nastavitve zasebnosti


Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Boljša izkušnja za vas

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Kakovostnejša vsebina

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Ne zamudite novih vsebin

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim